2009. február 8., vasárnap

Ebben sz országban már mindent lehet!

"Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának és a román kézilabda-válogatottnak a játékosát.

A 26 éves sportolót szíven szúrták, és a kórházba szállítását követően vesztette életét.

Cozma mellett két másik játékos is megsebesült a dulakodás során, őket súlyos sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. A Veszprém megyei rendőrkapitányság szővivője elmondta, hogy a két érintett kézilabdázó Ivan Pesic és Zarko Sesum.

A Veszprém Megyei Napló információi szerint Zarko Sesum koponyaalapi törést szenvedett, Ivan Pesicsnek pedig a veséjét szúrták meg. Azóta Pesicset megoperálták és eltávolították a sérült szervet. Sesum olyan súlyos rúgást kapott a fejére, hogy elvesztette eszméletét.

Jó hír, hogy a két sérült játékos állapota bizakodásra adhat okot. Zarko Sesum túl van az életveszélyen, állapota stabil – tájékoztatta a Távirati Irodát Rácz Jenő. A Veszprémi Kórház főigazgatója azt is elmondta, hogy Pesics is jó állapotban van, azonban nem kívánt részletes tájékozatást adni a műtétről és a sérülésekről.

Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója az [origo]-nak azt mondta: az egyik sérült súlyos életveszélyes állapotban érkezett a kórházba, őt az éjszaka meg kellett operálni, az állapata jelenleg stabil. A másik sérült súlyos sérüléseket szenvedett, az ő állapoat is stabil. A főigazgató a kórházban elhunyt Cozma sérüléseiről nem kívánt nyiltakozni.

„A veszprémi kézilabdacsapat válogatott játékosának, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, ezt ünnepelte meg a gárda szombatról vasárnapra virradóra egy veszprémi szórakozóhelyen” – ismételte meg az MTI-nek Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke azt, amiről már a rendőrségi kihallgatásán is beszámolt.

„A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó" – mondta Hunyadfalvy Ákos."

az ügyben jelenleg teljes hírzárlat van érvényben, az állítólagos elkövetők, romákok voltak, és persze nem helybeliek! mindez egy olyan városban történik, ahol Istenként tisztelik a kézilabdásokat!
Szégyen!
nagyon sokan kiváncsian várjuk, hogy profi rendőrségünk meg tud e bírkózni a feladattal...



MARIAN COZMA 1982–2009



A hatalmas termetű, 211 centiméter magas beállót már „családi öröksége" is a kézilabda irányába terelte: szülei is kitűnő, válogatott játékosok voltak. Az 1982 szeptember 8-án született Cozma a Dinamo Bucurestiben kezdte karrierjét, és nevelőklubjából lett válogatott is. 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált Románia nemzeti csapatában.

Román bajnokságot és kupát nyert a Dinamóval, majd 2006-ban a Veszprém elleni mérkőzésen kilenc gólt dobott – ez annyira jó ajánlólevél volt, hogy az MKB szerződtette. A veszprémiekkel magyar bajnokságot, kupát és KEK-et is nyert.

A játékos a Prosport román napilap információi szerint a héten közölte, hogy nem kíván hazája nemzeti csapatában játszani, mellőzése és személyes problémái miatt.


Zarko Sesum




Ivan Pesic

3 megjegyzés:

vinczepetya írta...

Elszomorító, és szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet, és nem merik kimondani, hogy cigányok voltak...igen kéremszépen, szemét sittes börtönviselt romák!
Kellene már tenni valamit, mert nemtudom meddig tartható ez az állapot!

nus írta...

nem nyugszik ez a kurva nemzet. addig húzzuk-halasztjuk a cigánykérdést, amíg kitörik egy polgárháborús valami, ami mondanom sem kell mennyire nem fasza dolog

AnagyG írta...

ha én cigányozok akkor rasszista vagyok...
ha a cigány magyart ver/öl akkor ő nem rasszista?